Feed és hírlevél

RSS feed
Iratkozz fel hírlevelünkre:

Email címed:

Elérhetőségeink

központi telefonszám:
06-30-968-02-18
E-mail küldés
Weboldal
Képgaléria

PHILIP képekkínai szőrmét tessék!

TLC

Így tesztel az IAMS

Magunkról

Egyesületünk 2006. január 1-től a gyepmesteri feladatot teljes egészében átvállalta. Ez azt jelenti, hogy végre megszűnt a sintértelep Kaposváron, egyesületünk gondoskodik a kóbor állatok menhelyre szállításáról Kaposvár területén belül, majd a 14 napos karanténidő lejárta után új gazdit keres az állatoknak. MENHELYÜNKÖN TOVÁBBRA SINCS ALTATÁS! HA KAPOSVÁR TERÜLETÉN KÓBORLÓ, ELÜTÖTT, VAGY SÉRÜLT KUTYÁT LÁT, VAGY ELVESZTETTE KEDVENCÉT, AKKOR KÉRJÜK, JELEZZE NEKÜNK A 06-30-968-02-18 TELEFONSZÁMON! Jelenleg önkéntesek végzik a menhelyünkön a kutyák ellátását, ami a napi sétát is magába foglalja. Az adó 1%-ból szerencsésen sikerült bevezetni a vizet és áramot menhelyünkre, adományozóinknak ezúton is köszönjük! Az épületek azonban felújításra és az állatok számának folyamatos növekedése miatt bővítésre is szorulnak, ezért bármilyen segítséget köszönettel veszünk (forgács - tekintettel a hihetetlen nagy sárra, rossz lábosok, edények, régi szőnyeg (darab), ajtók, ablakok, bármi, amire Önnek már nincs szüksége, de a kutyáinknak hasznos lehet.) Mindenkit nagyon sok szeretettel várunk a menhelyen, ha ki szeretne látogatni, akkor időpont-egyeztetés miatt kérem, hívja a fent említett telefonszámot, mi a hét minden napján dolgozunk! Jelenleg 150+ befogadott kutya van ápolási helyeinken elhelyezve, akiknek megfelelő helyet keresünk. Az állatok élelmezését és állatorvosi ellátását (oltások, műtétek) jó érzésű emberek adományaiból és a tagdíjból fedezzük. A nap mint nap szaporodó, gazdátlanul kóborló, kiszolgáltatott és mostoha körülmények között tartott állatok áldatlan helyzetén kívánunk segíteni erőnkhöz képest. Ehhez kérjük az állatbarátok és mindazon emberek segítségét, akik úgy gondolják, hogy az ember környezete iránt felelősséggel tartozik. Amennyiben Ön célkitűzéseinkkel egyetért és szeretne segíteni, kérjük, szíveskedjen felkarolni a nemes ügyet adományaival, ötleteivel. SEGÍTSÉGÉT NAGYON KÖSZÖNJÜK JOBB SORSRA ÉRDEMES NEGYLÁBÚ BARÁTAINK NEVÉBEN IS!

Jákói állatkínzás

2009.05.25. 01:20 - tenderlovingcake

Címkék: felhívás állatkínzás fajtatiszta

A ma esti (2009.05.24.) TV2-s riportban látható jákói állatkínzásról szeretnénk néhány szót, képeket, videot megosztani mindenkivel.

(Figyelmébe ajánljuk minden olyan embernek cikkünket, aki "olcsón" szeretne kutyát beszerezni. A párezer forintért megvásárolt állatok jelentős része ilyen helyekről kerül ki, ezért nagyon fontos, hogy ne támogassuk ezeket a szaporítókat, ne tőlük szerezzük be fajtatiszta állatunkat! Ha hobbiból szeretne valaki kutyát tartani, akkor nézzen körül menhelyeken, gyepmestertelepeken, ahova nagyon gyakran fajtatiszta kutyák is bekerülnek. Ha kiállításra szeretne járni a kutyával akkor pedig egy megbízható tenyésztőt keressen fel vásárlási célból.)

Menhelyvezetőnk beszámolója a helyszínről:

A jákói jegyzővel kimentünk a megadott címre. Egy névtelen bejelentést kaptunk miszerint ez a nő nagyon rossz körülmények között tart 30-40 kutyát és egyéb állatokat. Az a látvány ami ott fogadott minket...ilyet még nem láttam élőben! De aztán ahogy egyre jobban bementünk és mindent láttunk...elmondhatatlan.
A kutyák minden létező helyen: pincében: 7 kutyus: puli, spánielek, uszkár. Sötétben egész nap és olyan bűzben amit nem lehet elviselni, az egész lakásban terjengett az ürülék szag. A lakásban voltak még kiscsibék meg libák. Egy gyümölcsös-standhoz kötve egy vizsla, kikötve pórázzal! Spániel, foxi, bernáthegyi. Az ólak mellett egy 2-szer 1 méteres fa ketrecbe 5 kutya volt bezárva. Szegények nagyon -nagyon sírtak. Az egyik kis uszkárt lehet, hogy megtépték mert nagyon félt. Az ólakban egymás hegyén hátán 10-15 kecske, malacok, birkák, alattuk 4-5 cm-es ürülék kosz.
Az udvar hátsó részében van egy fóliasátor, abban is voltak nyúlketrecek, meg raklapokból kialakított ládákban voltak kutyák. A nyúlketrecben egy palotapincsi. 5 ilyen láda volt és mindegyikben 4-5 kutya. Ott nem lehetett megmaradni, annyira meleg volt. A sátor mellett kikötve még volt 1 puli és két újfundlandi. Az egyik nagyon betegnek látszott. Nagyon sok állat előtt még víz sem volt ( mikor kint voltunk napon volt több mint 30 fok)!! A kecskék nagy része beteg és nagyon sovány.
A tulaj azt mondta, hogy haszonszerzés céljából tart ennyi állatot. Szaporítani akarja őket.Újsághirdetések alapján szerezte be a kutyákat, akiket a szaporítók odaadtak neki ingyen.(!!!) Szóltam a rendőrségnek, de csak egy hatósági állatorvost küldött ki. Másnap ismét szóltam nekik de eddig semmi nem történt. A jegyzőasszony megígérte, hogy megtitlja neki az állattartást. REMÉLJÜK!!! Ez a nő fel se fogta mit művelt az állatokkal, csak azt hajtogatta, hogy nincs pénze és hogy folyamatosan próbál javítani az állapotokon. De akkor minek szerez be ennyi állatot, ha nem tud róluk gondoskodni?

Ha elkobzásra kerül a sor akkor kérünk mindenkit akinek lehetősége van fogadjon örökbe egy kutyust v. kecskét v. bárányt v. malacot v. a madarakat!!

A kutyusokat csak ivartalanítva tudjuk odaadni majd, de ennek költségét a leendő gazdinak kell állnia. Viszont a szállítást mi megoldjuk minden kutya esetében, mert szeretnénk látni hová kerülnek!

Mivel a kutyák nagy része szaporítóktól van soha nem volt rendes élete, ezért most nagyon jó helyet keresünk nekik!

A kutyák gyógykezelése, ivartalanítása, oltások, állateledel rendkívül meg fogja terhelni az egyesület költségvetését. Arra kérünk mindenkit aki tud, segítsen ezeken az állatokon!

További info:
központi telefonszám: 06-30-968-02-18    E-mail: PhilipEgyesulet@gmail.com

 

Még több kép és video a fényképalbumban--->

A bejegyzés trackback címe:

https://philip-egyesulet.blog.hu/api/trackback/id/tr661141771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.