Mentsük meg a somogyszentpáli tacsikat!

2010.06.29. 15:10 - tenderlovingcake

Címkék: kutya állatvédelem szuka gazdikereső kan

Kedves Phillip Egyesület!

Információm szerint a héten Somogyszentpálon nyújtanak segítséget, egy családnál megszaporodott főleg tacskómixekből álló- kutya koloniálnál, ahol az önkormányzat az állatok elaltatásáról hozott határozatot. Én magam Budapesten élek, de van Szentpálon egy hétvégi házunk, így értesültem e szomorú történetről. Mindenféle internetes fórumon próbálok segítséget kérni a probléma megoldásához, de ezeddig gazdikereső próbálkozásom sikertelen volt.

Az idő sürget és kevés esélyt látok arra hogy napok alatt sikerül megnyugtató megoldást találni. Készítettünk pár fotót, melyeket Önöknek is megküldök. Bízom benne, hogy segítségükkel sikerül időt nyerni, mert aki időt nyer jelen esetben konkrétan életet is. Én magam Pestről tovább próbálkozom, remélem sikerül legalább egy részüknek szerető gazdit találnunk.

Mellékelek néhány fotót, melyet a gazdira váró kutyusokról készítettünk. Jellemzően tacskókeverékek, életkoruk a nyolc hónapostól a 4-5 évesig változó. Barátságosak, házban bent-kint egyaránt jól érzik magukat. A család elmondása szerint oltottak, rendszeresen járt hozzájuk az állatorvos. Többségük lányzó, emiatt is fordulhatott elő az a szomorú eset, hogy míg tavaly áttekinthető hat kutyus volt a családnál, idén számuk már megközelítette a 20-at ( sajnos az elmúlt hetekben 7 kutyus elaltatása már megtörtént ).

Három kölyökkutya gazdira talált, így jelenleg 9-10 kutyus helyzete megoldatlan. Mivel hétvégén tudok csak leutazni, így nem volt szerencsém az önkormányzattal beszélni a lehetőségekről. A kutyáknak viszonylag jó helyük van, családtagként kezelik őket, ha betegek, megkapják a szükséges orvosi kezelést. Viszont nem megoldás, hogy kezelhetetlen létszámúra szaporodtak és úgy gondolom az önkormányzat emiatt hozta ezt a drasztikus rendelkezést.

Köszönöm a segítségüket és bízom benne, hogy a kutyusok mielőbb gazdira találnak.                             

További info és örökbefogadás: 06-70-242-27-23 Bercsák Nóra

A bejegyzés trackback címe:

https://philip-egyesulet.blog.hu/api/trackback/id/tr182118716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása