ALÁÍRÁSGYŰJTÉS: Vége a menhelynek?

2009.09.04. 22:44 - tenderlovingcake

Címkék: információ állatvédelem állatkínzás

Rengetegen hívnak minket azóta, amióta megjelent a Somogyi Hírlap cikke "Kaposvár szakít a Philippel" címmel. Íme a cikkből néhány részlet:

Nem hosszabbítja meg a kaposvári önkormányzat az együttműködését a Philip Egyesülettel, a jövőben másra bíznák a gyepmesteri feladatok ellátását. Jövőre lejár a várossal kötött szerződésük, amit nem áll szándékunkban meghosszabbítani.
Új, Kaposvár és környékén a gyepmesteri feladatokat is ellátó magas színvonalú, komplex intézményt szeretne létrehozni a Kaposvári Többcélú Kistérségi Társulás és Kaposvár városa..

Való igaz, hogy menhelyünk folyamatosan tele gazdátlan állatokkal, nehéz a kijutás, kevés a pénz, ennek ellenére mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy minden állatnak megfelelő ellátást nyújtsunk a menhelyen és gazdit találjunk számára, az állatkínzásokkal kapcsolatban is tőlünk mindent tehetőt megteszünk, ami erőnkből telik. Mi nem pénzért dolgozunk, hanem azért, hogy a bajba jutott állatok segítségére lehessünk!

Ha a menhely bezárására kényszerülünk vajon mi fog történni a kidobott állatokkal?

Hány állat kerül majd altatásra?

Vajon a fizetésért dolgozó emberek mindet megtesznek majd az állatokért? (pl. sétáltatás napi jelleggel)

Vajon odafigyelnek majd azoknak az állatoknak a rehabilitációjára, akik az évekig tartó kínzásuk eredményeképpen másképp reagálnak az ember közeledésére mint egy átlagos kutya?

Vajon minden esetben orvosi ellátásban fog részesülni az arra szoruló állat?

Vajon odafigyelnek majd az örökbefogadásnál arra, hogy a kutya tényleg megfelelő helyre kerüljön?

Ki fogja ellenőrizni, hogy a már örökbefogadott állatok valóban megfelelő körülmények között élnek és nem egy méteres láncra kötve tartja őket új "gazdájuk"?

Miért van szükség egy amúgy is elmaradott térségben egy magas színvonalú intézmény létrehozására, a gazdasági válság kellős közepén?

Milyen pénzből és hogy épül fel néhány hét alatt ez a komplexum, ha a jelenlegi menhelyen még azt sem tudta elintézni az önkormányzat, hogy az út járható legyen?

Ilyen és még hasonló kérdések ütöttek szöget a fejünkben és biztosan nem mi vagyunk az egyetlenek, ha ennyi ember hív minket a cikk kapcsán.

A menhely bezárása ellen online aláírásgyűjtésbe kezdünk, hamarosan letölthető lesz dokumentum formában is, hiszen szükségünk van saját kezűleg aláírt ívekre!

Minden állatbarát, aki szeretné, hogy a menhely továbbra is fennmaradjon és aki támogat minket kérjük írja alá és terjessze, küldje tovább annak érdekében, hogy minél több aláírás összegyűljön a menhely fennmaradásáért. Előre is KÖSZÖNJÜK!

A bejegyzés trackback címe:

https://philip-egyesulet.blog.hu/api/trackback/id/tr191349405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása